Persoanelor cu dizabilităţi li se refuză acordarea unui credit dacă nu fac dovada unui contract de încadrare în muncă. Pensia de invaliditate, ajutorul social şi indemnizaţia de însoţitor nu sunt luate în consideraţie de bănci. Dacă doriţi să schimbăm împreună situaţia, vă rugăm să completaţi chestionarul ataşat.

bani
FUNDAŢIA ROMÂNĂ PENTRU PERSOANE CU HANDICAP VIZUAL “Prietenii Nevazatorilor” a realizat acest chestionar cu scopul de a culege informaţii privind dificultăţile întâmpinate de persoanele cu dizabilităţi la obţinerea unui credit de consum/nevoi personale sau unei microfinanţări în vederea deschiderii unei afaceri personale.
Datele rezultate în urma prelucrării acestui chestionar vor fi utilizate în demersurile fundaţiei şi partenerii acesteia către instituţiile financiar bancare, inclusiv Banca Naţională a României, pentru eliminarea oricăror forme discriminatorii şi crearea condiţiilor de acces a persoanelor cu dizabilităţi la credite, în spiritul egalităţii de şanse stipulate prin Convenţia ONU privind egalitatea de şanse şi drepturile persoanelor cu dizabilităţi (1993), Tratatul de la Amsterdam (1997), Strategia Lisabona (2000), etc.
Menţionăm că durata completării chestionarului nu depăşeşte trei minute, iar procedura este foarte simplă, nu vi se cer date personale şi nici să vă logaţi. Contăm pe sinceritatea dvs.
Chestionarul poate fi completat aici.

14 Comments

 1. va rog gasiti solutii rezonabile

 2. LA PENSIILE DE INVALIDITATE SI AJUTOARELE SOCIALE PE CARE LE LUAM NU STIU DACA MAI VREM SA LUAM CREDITE LA BANCI… 🙁

 3. constantin mihaela

  si eu sunt interesata de acest credit! multumim frumos!

 4. nemethi gyula

  sa mai schimbat un pic la brd deja se acorda in unele sucursale , la iasi de exemplu , dar ari fi bine sa ne acorde ca noi macar avem venituri sigure nu ca altii

 5. MA ASCULTAI SI DE CEI CARE SUN MAI INVARSTA !!
  DACA VRETI CA-SA PUTEM OPTINE DE CE AVEM NEVOIE .
  PANA NU FACE GREVA A FOAMEI MACAR 50-80 DE INSI SA STI CA NU NE VOR BAGA IN SEAMA .

 6. Demersul dumneavoastră se referă exclusiv la persoanele cu handicap vizual sau la toate categoriile de persoane cu dizabilități?

 7. Eu am credit pt.masina

 8. Marin Ionel Claudiu

  si noi avem dreptul sa ducem o viata sociala ,profesionala si noi santem oameni avem vise si dorinta de realizare,nu vrem pomeni ci drepturile ce ni se cuvin!!!

 9. si eu sunt interesata de acest credit! multumim frumos!

 10. Iftime viorel

  Cum pot obtine un credit?toate bancile m au refuzat

 11. Fistis marinica

  Sunt pers cu handicap,iar pt un împrumut la banca,m-au refuzat,toate băncile. Ce de facut?

 12. Mihaela Bejan

  Indiferent ca suntem sanatosi sau avem un handicap,toti suntem oameni.Ar fi frumos daca am avea toti aceleeasi drepturi si nu s-ar face diferente ca sanu spun discriminare.Baiatul meu,nevazator fiind,in baza indemnizatiei a gasit intelegere pt.credit la o banca.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *