O româncă, proaspăt studentă la University of Abertay Dundee, Scoţia, mi-a povestit acum două zile despre atitudinea unui taximetrist local. După mai multe ore de călătorie cu avionul, apoi cu trenul, ea s-a decis să parcurgă utima distanţă, de la gară până la căminul facultăţii, cu taxiul. La destinaţie aparatul indica şase lire. Studenta a oferit şoferului 10 lire, a mulţumit şi a schiţat coborârea din maşină. Taximetristul a oprit doar suma cursei. În timp ce-i restituia patru lire acesta-i spune tinerei: “Fiecare bănuţ este important pentru un student.” Fără nicio solicitare scoţianul, cu o amabilitate copleşitoare,  a ajutat-o să-şi ducă bagajele în camera sa.

4 Comments

  1. Oare cand o sa se ajunga sa se intample si la noi asa ceva? 🙂

  2. Circulam foarte rar cu taxiul, dar imi amintesc de o intamplare petrecuta acum cativa ani, cand am asteptat niste rude, care au venit cu autocarul noaptea si a trebuit sa apelez la un astfel de serviciu. Taximetristul nu-si mai lua ochii de la bagajele oaspetilor. Apoi, cand am ajuns la destinatie cursa facea vreo 180 de lei, iar taximetristul a oprit 200, fara niciun fel de explicatie. Cand i-am solicitat restul s-a rastit la mine si mi-a aruncat 20 de lei pe capota masinii, in scarba. A doua zi eram liber si pe la ora 10 aud niste zgomote ciudate afara pe palier. Dupa un timp, cand am iesit, am vazut ca sildurile erau rupte, ca si cum cineva incercase sa sparga usa. Initial n-am facut legatura cu taximetristul care ne-a adus in miez de noapte, dar sunt sigur ca el a vandut pontul unor raufacatori, crezand ca cine stie ce valori se aflau in bagajele rudelor din strainatate. De atunci m-am jurat ca nu mai pun piciorul intr-un taxi, cate zile voi avea. Mai bine merg pe jos.

  3. Atitudinea taximetristului din Scoţia, faţă de studentă româncă îmi place. Vorba primului comentator: ,,Oare cand o sa se ajunga sa se intample si la noi asa ceva? :)”

  4. Mariana Kargar (Dinescu)

    Cu totii sa avem parte de oameni minunati!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *